Недела, 2 Април 2023
almak

ТОП ВЕСТИ

ВЕБ БИЛБОРД

ВЕСТИ од Македонија

НАЈАВА

Двајца струмичани Ацо Ѓоргиев и Ристо Филчевски најдобри афористичари на „АФКО 2023“ во Кочани

Двајца струмичани Ацо Ѓоргиев и Ристо Филчевски најдобри афористичари на „АФКО 2023“ во Кочани

Денеска на локалитетот „Кај Дабот“ во близината на Кочани се одржа 11-от Собир на афористичарите „АФКО 2023“, на кој беа прогласени најдобрите автори и беа доделени...

Уапсена 21-годишна струмичанка – со употреба на сила врз малолетничка овозможила да биде извршена обљуба од двајца малолетници

СВР Струмица информира дека вчера е лишена од слобода 21-годишна девојка од струмичко, бидејќи е осомничена дека на забава во јануари годинава, со употреба на сила...

Во „Европската куќа“ во Струмица отворена мултимедијалната изложба „Стаклена соба

Во „Европската куќа“ во Струмица отворена мултимедијалната изложба „Стаклена соба

„Европска куќа“ Струмица во следните два месеци ќе биде домаќин на мултимедијалната изложба „Стаклена соба - Погрешни информации и манипулации на интернет“. Изложбата се состои од...

Училиштето „Гоце Делчев“ во Босилово доби Сензорна соба

Училиштето „Гоце Делчев“ во Босилово доби Сензорна соба

Основното општинско училиште „Гоце Делчев“ во Босилово доби Сензорна соба опремена со рехабилитациско-рекреациска опрема, дидактички материјали и сензорни елементи. Собата е наменета за учениците со попреченост...

Голем успех во Хрватска на учениците – готвачи од струмичкото училиште „Димитар Влахов

Голем успех во Хрватска на учениците – готвачи од струмичкото училиште „Димитар Влахов

Учениците од СОУ „Димитар Влахов“ Струмица - угостителско туристичка струка, профил: готвач, Ива Сретеновиќ, Матеј Шапков, Михаил Атанасов, Сара Цекова и Есма Амедова се натпреваруваа на...

Струмичкиот градоначалник на средба со градоначалникот на Љубљана, се сретна и со познати струмичани во овој град

Струмичкиот градоначалник на средба со градоначалникот на Љубљана, се сретна и со познати струмичани во овој град

Градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов во рамките на посетата на Љубљана, Словенија со негови соработници од Општина Струмица, вчера имаше средба и со градоначалникот на Љубљана,...

Бесплатни кардиолошки прегледи и консултации – само во Кардио Стојменов!

Бесплатни кардиолошки прегледи и консултации – само во Кардио Стојменов!

По повод Светскиот ден на здравјето кој се одбележува секоја година на 7 април, Кардио Стојменов во Струмица подготвуваат голема промотивна акција за своите пациенти на 8 април...

Ангела Котуровиќ ја откри причината зошто испадна од „Ѕвездите на Гранд“

Ангела Котуровиќ ја откри причината зошто испадна од „Ѕвездите на Гранд“

Иако беше фаворит, струмичанката Ангела Котуровиќ испадна од понтамошното натпреварување на балканското ТВ шоу „Ѕвездите на Гранд“. Ангела во последниот нејзин круг на натпреварување ги пееше...

Струмица ќе собира искуства од Љубљана за градскиот транспорт, третманот на бездомните животни, но и за рециклирањето на отпадот

Струмица ќе собира искуства од Љубљана за градскиот транспорт, третманот на бездомните животни, но и за рециклирањето на отпадот

Градоначалникот на општина Струмица, Костадин Костадинов со претставници од општински јавни претпријатија е во дводневна работна посета на главниот град на Словенија, Љубљана. Градоначалникот Костадинов, секретарот...

Кире Пиличев избран за координатор на Секцијата на снимателите при ЗНМ од југоисточниот регион

Кире Пиличев избран за координатор на Секцијата на снимателите при ЗНМ од југоисточниот регион

Снимателот на ТВ канал ВИС од Струмица, Кире Пиличев е избран за координатор на Секцијата на снимателите при ЗНМ од југоисточниот регион, Струмица, Радовиш, Валандово и...

ФЕЈСБУК статус

Двајца струмичани Ацо Ѓоргиев и Ристо Филчевски најдобри афористичари на „АФКО 2023“ во Кочани

Двајца струмичани Ацо Ѓоргиев и Ристо Филчевски најдобри афористичари на „АФКО 2023“ во Кочани

Денеска на локалитетот „Кај Дабот“ во близината на Кочани се одржа 11-от Собир на афористичарите „АФКО 2023“, на кој беа прогласени најдобрите автори и беа доделени...

Уапсена 21-годишна струмичанка – со употреба на сила врз малолетничка овозможила да биде извршена обљуба од двајца малолетници

СВР Струмица информира дека вчера е лишена од слобода 21-годишна девојка од струмичко, бидејќи е осомничена дека на забава во јануари годинава, со употреба на сила...

Во „Европската куќа“ во Струмица отворена мултимедијалната изложба „Стаклена соба

Во „Европската куќа“ во Струмица отворена мултимедијалната изложба „Стаклена соба

„Европска куќа“ Струмица во следните два месеци ќе биде домаќин на мултимедијалната изложба „Стаклена соба - Погрешни информации и манипулации на интернет“. Изложбата се состои од...

Училиштето „Гоце Делчев“ во Босилово доби Сензорна соба

Училиштето „Гоце Делчев“ во Босилово доби Сензорна соба

Основното општинско училиште „Гоце Делчев“ во Босилово доби Сензорна соба опремена со рехабилитациско-рекреациска опрема, дидактички материјали и сензорни елементи. Собата е наменета за учениците со попреченост...

Голем успех во Хрватска на учениците – готвачи од струмичкото училиште „Димитар Влахов

Голем успех во Хрватска на учениците – готвачи од струмичкото училиште „Димитар Влахов

Учениците од СОУ „Димитар Влахов“ Струмица - угостителско туристичка струка, профил: готвач, Ива Сретеновиќ, Матеј Шапков, Михаил Атанасов, Сара Цекова и Есма Амедова се натпреваруваа на...

Струмичкиот градоначалник на средба со градоначалникот на Љубљана, се сретна и со познати струмичани во овој град

Струмичкиот градоначалник на средба со градоначалникот на Љубљана, се сретна и со познати струмичани во овој град

Градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов во рамките на посетата на Љубљана, Словенија со негови соработници од Општина Струмица, вчера имаше средба и со градоначалникот на Љубљана,...

Бесплатни кардиолошки прегледи и консултации – само во Кардио Стојменов!

Бесплатни кардиолошки прегледи и консултации – само во Кардио Стојменов!

По повод Светскиот ден на здравјето кој се одбележува секоја година на 7 април, Кардио Стојменов во Струмица подготвуваат голема промотивна акција за своите пациенти на 8 април...

Ангела Котуровиќ ја откри причината зошто испадна од „Ѕвездите на Гранд“

Ангела Котуровиќ ја откри причината зошто испадна од „Ѕвездите на Гранд“

Иако беше фаворит, струмичанката Ангела Котуровиќ испадна од понтамошното натпреварување на балканското ТВ шоу „Ѕвездите на Гранд“. Ангела во последниот нејзин круг на натпреварување ги пееше...

Струмица ќе собира искуства од Љубљана за градскиот транспорт, третманот на бездомните животни, но и за рециклирањето на отпадот

Струмица ќе собира искуства од Љубљана за градскиот транспорт, третманот на бездомните животни, но и за рециклирањето на отпадот

Градоначалникот на општина Струмица, Костадин Костадинов со претставници од општински јавни претпријатија е во дводневна работна посета на главниот град на Словенија, Љубљана. Градоначалникот Костадинов, секретарот...

Кире Пиличев избран за координатор на Секцијата на снимателите при ЗНМ од југоисточниот регион

Кире Пиличев избран за координатор на Секцијата на снимателите при ЗНМ од југоисточниот регион

Снимателот на ТВ канал ВИС од Струмица, Кире Пиличев е избран за координатор на Секцијата на снимателите при ЗНМ од југоисточниот регион, Струмица, Радовиш, Валандово и...

ФЕЈСБУК статус

ТОП ВЕСТИ

ВЕБ БИЛБОРД

ВЕСТИ од Македонија

НАЈАВА

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist