Видео

Убавина од маски направена од карневалџиите од Струмица, Македонија и Европа... Струмица дефинитивно станува балкански Рио... од огнено шоу, замрзнати,…

ВИДЕО: Маскенбал 2018

Февруари 17, 2018
Маскенбалот е загревање за главната карневалска вечер, на која годинава имаше и неколку изненадување, како што е групата од Германија,…
Традиционално и оваа година, ден пред карневалот се одржа карневалско дружење на гостите од странство со претставниците на карневалските групи…
Кик боксерот Пепи Велков е спортист на општина Струмица за 2017-та година. Вака одлучи комисијата за избор на спортисти, а…
„Вербата, човечноста, љубовта, милосрдието, хуманоста и сите други доблести кои ги поседувале служителите Господови, треба да ни бидат пример за…
Струмичани денеска им се поклонуваа на своите заштитници, Светите Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици.Празникот посветен на Петнаесетте светители, кои го положиле животот…

#СоСрцеЗаСекојаЕдна

Декември 08, 2017
Зорица Заева: „Насилството врз жените и девојчињата никогаш не ги засега само нив, се одразува врз сите: семејството, пријателите, соработниците.…
Уметничка програма - Перформанс по повод 3-ти декември, меѓународен Ден на лицата со посебни потреби...
Обраќање на сопругата на премиерот, Зорица Заева, покровител на дебатата во Струмица „Заедно против насилството врз жените“ и министерката за…