Вести

Во родното место на големиот македонски писател,…
Мокрино е живописно струмичко село под падините…
Настанот ќе изобилува со богата програма каде…
Печени и варени Смоларски костени, топла ракија,…
Донација од „ЖИКОЛ“ за децата во ПОУ…
Ристе Пандев ќе добива месечна сума од…
Вчера во селото Ново Коњарево, при рушење…
Дрвото, при паѓањето го оштетило „паното“, со…
Денеска им беше оддадена почит на загинатите…
Многу постари струмичани и сега сведочат дека…
За семејството Митеви од струмичко Пиперево, сета…
Со овие зборови православните верници денес си…
Предходно во просторијата за дневен престој во…
Семејството Пишеви, во името на Здружението „Граѓаните…
Да го примиме овој ден Божиќ во…
Пакетчињата ги поделија претседателката на Унија на…
Божиќна честитка од градоначалникот од градоначалникот на…
Православните христијани денеска го слават Бадник, ден…
Заедно покрај огнот си ја честитаа Новата…
Гордана Пишева од Здружението „Граѓаните пред се“,…