Вести

Денешната 35-та седница на Советот се емитуваше…
Воведување на хотелско-туристичка струка со профил угостителски-туристички…
Споредбите за тоа, кој и на каков…
Во 2015 година решени 1630 проблеми на…
Денеска во Домот на АРМ во Струмица
Главната карневалска вечер од Струмичкиот карневал 2016-та…
Од ЕВН Македонија - КЕЦ Струмица информираат…
Оваа номинација е доказ дека квалитетот и…
На среќниот наоѓач, градоначалникот на општина Струмица,…
Традицијата вели дека на денешен ден Свети…
Во изминатите два дена на улиците во…
Поради силен северен ветар на патниот правец,…
Причината за забраната е обилните врнежи од…
Според информациите од Управата за хидрометеоролошки работи,…
Со оваа активност беа опфатени вкупно 18…
Оние верници кои ќе сакат да скокнат…
Продолжува реконструкцијата на водоводната мрежа на улицата…
Во НУЦК „Антон Панов“ во Струмица, денеска…
Голем број верници уште од синоќа почнаа…
Парталов: Зошто надлежните државни органи не ја…