Вести

Општина Струмица во партнерство со Програмата за…
Афористичарите Ацо Ѓоргиев и Ристо Филчевски денеска…
Повторно е уништена урбаната опрема која го…
Пијанистката м-р Даница Стојанова, синоќа во НУ…
По повод Европскиот ден на граѓанската правда…
По повод 23-ти октомври, Денот на македонската…
Секторот за внатрешни работи Струмица поднесе кривична…
Во конкуренција од над 2000 апликанти, жирито…
Синоќа во хотелот „Цар Самуил“ во Бања…
Граѓаните не се задоволни од услужливоста на…
На излезот од Струмица кон Василево, по…
Струмичани, љубители на класичната музика, синоќа во…
Натурилизираната струмичанка од Црна Гора, Ана Филев,…
На традиционалната средба на градежниците од Струмичкиот…
Во организација на Евро-атланскиот координативен центар за…