Василево

Се бараше решение за постојниот далековод, кој…
Во одлуките е прецизиран и износот со…
Кризниот штаб од Струмичкиот регион со заменик…
Нивото на браната Турија е критична, но…
Денеска се работи во Василево, на санација…
Не постои речното корито кај Владевци. Реката…
Делев со пратениците Пишев и Тренов, доцна…
Од ЕВН Македонија - КЕЦ Струмица информираат…

Почина Илчо Колев!

Јануари 25, 2015
Претседателот на Советот на општина Василево, Илчо…
Денеска се чистеше каналот што ги поврзува…
Коњите ќе се натпреваруваат во влечење на…
Нема да има штрајк во училиштата во…
Општина Василево ќе се вклучи во одбележувањето…
Градоначалникот Ване Стојанов ги додели признанијата на…
Екипата на „Амор Гарден“ од Струмица е…
Општина Василево во однос на состојбата со…
Жителите на селото Нова Маала, општина Василево,…
Градоначалникот Ване Стојанов, на своите сограѓани им…
Во пресрет на доаѓањето на Новата 2015-та…
Воениот комплекс во Владевци е предаден на…
Министерството за транспорт и врски нуди на…