Струмичанецот Пере Јованов плени со звуците на своето виолончело низ улиците на Токио

13 Ноември 2017

Порталот МОТИКА направи интервју со Пере Јованов од Струмица, кој веќе три години живее и работи во Токио, Јапонија.

Тој е музичар, завршил средни музичко училиште во Штип, а потоа заминал да студира на Конзерваториумот за музика во Италија, каде што престојувал до 2014 година.

Најголема причина за заминувањето во Токио, Пере ја наведува љубовта на неговиот живот, а од 2015 тој добил можност да се усовршува и на полето на неговата втора љубов, музиката.

Тој добил лиценца да настапува со своето виолончело на сите места во Токио, кои се под општинска управа.

Целото интервју на „Мотика“ со Пере на следниот линк>>>