Откриени крадците што провалија во АД „Струмица Табак“

12 Октомври 2017

СВР Струмица поднесе кривична пријава против К.Ѓ. (23) и И.Ѓ.(19), двајцата од селото Баница, струмичко, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „тешка кражба“ и „симнување и оштетување на службен печат и знак“.

Од 10.05.2017 до 23.05.2017 година пријавените заедно со уште еден малолетник преку необезбеден простор влегле во кругот на АД „Струмица Табак“ во ело .Баница, чиј доверител е Управата за јавни приходи, насилно ги отвориле катанците од влезните врати од каде влегле во магацините при што одзеле кабли за електрична енергија, талпи и дигитални ваги, а извршиле и оштетување на поставените пломби од страна на УЈП Струмица.