Струмичанецот Дејан Коларовски главен пивовар во „Pivovarna Maister“ Словенија

16 Септември 2017

Струмичанецот Дејан Коларовски, кој живее и работи во Словенија е главен пивовар во „Pivovarna Maister“ во Словенија. По негова рецептура се призведуваат две пива, Noordung (портер) и Linhart (црвен ејл), а неколку рецептури се во фаза на тестирање.

За порталот www.sakampivo.mk, Коларовски ја раскажува неговата приказна како дојде со соработка со „Pivovarna Maister“...

Целото интервју со Дејан Коларовски на следниот линк>>>