Владо Илиевски ќе се збогува од кошарката

10 Јуни 2017

Секогаш скромен на теренот, но и надвор од него, струмичанецот Владо Илиевски „тивко“ ја мина оваа натпреварувачка сезона во дресот на „Работнички“.

Враќањето по 20 години во македонската кошарка за жал не беше крунисано со освоен трофеј, но Илиевски во интервју за ЕКИПА тврди дека ја донел вистинската одлука и дека во иста ситуација сега повторно би го повторил својот избор.

Тој најавува дека летово и дефинитивно ќе престане со професионално играње на кошарка, а дијагностицира и дел од клучните проблеми со кои се соочува мак-баскетот во овој период.

Интервјуто на Владо Илиевски за ЕКИПА на следниот линк >>>