На 2 февруари во Струмица ќе гостуваат четири стенд-ап комичари. Сашко Коцев и Никола Тодороски од Македонија, заедно со нивните пријатели Ана Тодоровиќ и Никола Силиќ од Србија, ќе ја забавуваат струмичката публиката во големата сала во НУЦК „Антон Панов“. Во Струмица тие ќе настапат со комплетно нов материјал подготвен за новиот проект „ЧЕТИРИ ПАДЕЖИ“.

На 19-ти јануари - Богојавление во 12:00 часот Светиот крст ќе биде спуштен во осветените води на градски базент „Аквариус“ во Струмица.

По тој повод Струмичката Епархија при МПЦ-ОА ги информира сите заинтересирани крстени православни и полнолетни граѓани на возраст од 18 до 33 години од Струмица, кои сакаат да земат учество во чинот на полагањето на крстот во водите на градски базен „Аквариус“ во Струмица, најдоцна до 18-ти јануари да се пријават во просториите на Црквата „Свети Кирил и Методиј" во Струмица.

Во недела, 21 јануари, со почеток во 19:00 часот во НУЦК „Антон Панов“ во Струмица ќе се одржи концерт насловен „Танго во ноќта“, на кој ќе настапат: Емилија Кабранова Филипова - пијано, Роберт Цеков - виолина, Зоран Павлоски - контрабас и Тони Пецанов - бандонеон.

Изгубено е куче на улица „Битолска“ во Струмица. Се одзива на името Миси и е старо 2,5 години. Доколку некој го има видено се моли да се јави на сопственикот на кучето на: 071/314-271.

Се издава дуќан на раскрсницата помеѓу „Младинска“ и „Панче Пешев“ во Струмица, кај главната болница. Подетални информации на: 070/762-368.

Во Струмица на улицата „Огражден“ се издава деловен простор со површина од 50 м². Подетални информации на: 078/328-919.

www.StrumicaNet.com е првиот информативен медиумски портал во струмичко кој почна со работа на 11.12.2009 година. Порталот е во сопственост на Радио СтрумицаНет ДООЕЛ Струмица чиј основач е Роберт Ѓоргиев.

Мисијата на www.StrumicaNet.com е да обезбеди точни, навремени и објективни информации преку текстови, фотографии и видео снимки од севкупното живеење во струмичкиот регион, водејќи се од највисоките етички и новинарски стандарди.

Радио СтрумицаНет е членка на Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), со што ги запазува сите прифатени кодекси на новинарско известување од општините Струмица, Василево, Босилово и Ново Село, но и за личностите кои потекнуваат од овој регион.

Секојдневно пласираме проверени вести од сите области од овој дел на државата, поткрепени со фото и видео снимки, се во интерес на нашите читатели.

Информативниот портал www.StrumicaNet.com со својата професионална и општествена работа e добитник на повеќе награди и признанија од регионот и земјава. Во тек со новото време, присутен на сите социјални мрежи и го следат околу 50-тина илјади фанови...

www.StrumicaNet.com - Портал за сите, со точна и проверена информација...

 

Радио СтрумицаНет ДООЕЛ Струмица
ул: „Бел камен“ бр. 12, Струмица
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Одговорен уредник:
Роберт Ѓоргиев
077/555-386
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Веб админ и техничка поддршка:
Благој Филипов