550 технички производи откриени на граничниот премин Ново Село

02 Март 2015

550 технички производи откриени на граничниот премин Ново Село

Викендот, околу 550 технички производи (фенови за коса, греалки и вентилатори) со ознаки на заштитени трговски марки, откриени на граничниот премин Ново Село, при контрола на товарно моторно возило со бугарски регистарски таблички, пријавено за влез во државата.


Возилото било натоварено со стока со потекло од Кина, наменета за фирма увозник од Албанија - информираат од Царинската управа.