Министерството за култура не успеа да ги препознае вредностите на Струмичкиот карневал и не го поддржува

Те пишува на списокот дека треба да полагаш во 9 часот... Си влегуваш во просторијата си седнуваш и чекаш, а што чекаш ни самиот не знаеш

СВР Струмица поднесе кривична пријава до ОЈО Струмица против В.Р.(38), поради постоење на основано сомневање дека пријавениот сторител 10 кривични дела

Најкритично се очекува да биде околу патниот правец од Струмица до селото Просениково и од Просениково до Сарај

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ покрена иницијатива за изградба на спомен обележје на четворицата загинати во хеликоптерската несреќа

Коњарево, Самоилово, Барбарево, Смолари, Бајково, Стиник и Дражево, како и кратко исклучување на цело Ново Село

На дневен ред беа 20 точки, најголем дел од нив беа од областа на урбанизмот

Според Кирил Парталов, во наредните денови ќе се работи и на санирање на коритата на реките и каналите кои извршија поплавување

Информација до родителите и учениците од професорите во СОУ „Димитар Влахов“

Бугарите Валентин Георгиев и Веселин Зидаров се најсупешни на годинашниов Фестивал

Поради несаниран трап од 250 метри се предизвикуваат непроценливи штети од поплавите во Муртино

Таа доѓа на местото на Трајче Мицев, а мандатот во наредните четири години и е доверен од страна на делегатите на денешното изборно Собрание

Во изминатите 24 часа на подрачјето на Струмица наврнале 16 литри на м² дожд, а снежната покривка изнесувала само 1 сантиметар

Советот на општина Струмица денеска од 11:00 часот ќе ја одржи 23-тата седница на која советниците ќе расправаат по 20-те точки

Синоќа тој со свој бенд беше во познатиот ресторан во Струмица, „Космополит“, каде публиката уживаше во неговиот прекрасен глас

ФОТО: Центарот на Струмица ноќе од птичја перспектива