ФОТО: Снегот во Струмица во декември 2001-та година

Стабилно било синоќа во Струмичкиот регион, иако според информацијата од УХРМ брзината на ветерот се движел со брзина од 120 км/час

Тој е заштитник на голем број македонски христијански семејства, а именден слават Атанас, Атанасија, Танас, Тане, Танаска, Насте, Наце...

Оливер Ефтимов, виш советник во СВР Струмица е именуван за началник на Секторот за внатрешни работи во Охрид

Југоисточниот и Источниот плански регион размислуваат заеднички да градат Авантурстички парк со пешачки патеки на планината Огражден

Од денеска, општина Струмица сама ќе се заштитува и спасува од евентуалните поплави

Новогодишната елка која го исполнуваше празничниот новогодишен амбиент на плоштадот во Струмица, од денеска е отстранета

Александар Цицимов информираше за програмата на карневалот, за интересот на карневалските групи, за проблемите со кои се соочуваат

57-годишен струмичанец бил прегазен синоќа на булеварот „Партизански одреди" во Скопје

Од ЕВН Македонија - КЕЦ Струмица информираат дека утре (петок, 30 јануари), неколку улици во градот Струмица ќе останат без снабдување со електрична енергија

Заловувањето на бездомните кучиња ќе се врши од страна на квалификувани лица на начин кој нема да предизвика непотребна болка или страдање

Серија влажни бранови со пообилни врнежи од дожд и силен ветер со брзина до 80 км/час...

СВР Струмица поднесе кривична пријава до ОЈО Струмица против З.Д. (24) од Виница и П.Б. (26) од Струмица

Подрачната единица на Фондот за здравство во Струмица поднел над 1300 кривични пријави против осигуреници од Струмичкиот регион

Од ЕВН Македонија - КЕЦ Струмица информираат дека утре (четврток, 29 јануари), во периодот од 08:30 до 11:30 часот

На состанокот се разгледуваше состојбата по поплавите, а се утврдија и мерките кои ќе се преземат во наредните денови