Владата на Република Македонија денеска на 394 семејства од струмичкиот регион им исплати 29,9 милиони денари отштета од поплавите

Ѓоргиев, потенцираше дека треба да се престане со секојдневно создавање и расфрлање на отпадот, во градот и населените места

Од Општина Струмица со реакција на денешната прес конференција на група граѓани од Градско Балдовци

ЈП „Паркиралишта Струмица“ донираше маси и столчиња во градинката „Детска радост“, Клон 6

Група граѓани од селото Градско Балдовци, денеска преку прес конференција го обвинуваа градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев

Поради дефект прекинато водоснабдувањето на неколку улици во градот Струмица

Погледнете го краткото видео од велисипедската прошетка низ струмичко, на околу 200 авантуристи и рекреативци

Според Ѓоргиев, советниците на ВМРО-ДПМНЕ цело лето се занимаваат и ја малтретираат јавноста само со диви депонии

Здружението „НОВУС“ започна со реализација на проектот „Запознај ја европската унија – делувај Европски“

Трибините полни, рефлекторите вклучени, фудбалерите пожртвувани за победа, но головите останаа празни

Од вторник до петок подрачјето на Македонија ќе биде под влијание на јужно воздушно струење и доста топла и сува воздушна маса од Медитеранот

Според Зоран Пакетов, состојбата на самиот влез во градот Струмица е загрижувачка, а глетката поразителна

Околу 200 велосипедисти, меѓу кои и 15 деца, од Македонија, Бугарија, Србија и Хрватска, учествуваат на велосипедската прошетка низ Струмичкото поле

Анастас Поп-Димитров е добитник на единственото актерско признание златен медаљон со ликот на Ристо Шишков

Изложбата ја отвори Горан Тренчовски, кој истакна дека и годинава, уметниците преку своите креации оставија дел од својата душа

Еден од основачите на клубот е и Катерина Атанасова, главен тренер во швајцарскиот пинг-понгарски клуб „Цирих“