Денеска пред Споменикот на Гоце Делчев на плоштадот во Струмица се одржа свеченост...

Се очекува некаде после 20 часот градот и населените места да добијат вода за пиење

Багерот на Општина Босилово, кој се користеше за ископ и санирање на каналите заглави во коритото на реката

ЕВН Македонија се приклучи на акцијата на Црвениот Крст за помош на најпогоденото население во поплавите што ја зафатија Македонија

За сите дополнителни информации граѓаните можат да се јават на телефонскиот број 193 на ТППЕ Струмица

И денеска градот Струмица и населените места ќе бидат без вода за пиење

Денеска од 11 часот пред Споменикот на Гоце на плоштадот во Струмица ќе се одржи свеченост

Оваа информација за Радио СтрумицаНет ја потврди претседателот на Регионалниот синдикат на СОНК во Струмица, Никола Џорлев

Поплавените Бориево, Моноспитово, Муртино денеска, преку објективот на Александар Дончев

Наставниците од ООУ „Герас Цунев“ во Просениково, членови на СОНК, кои веќе 11 дена се во штрајк, со отворено писмо до јавноста

Како што не информира Љубчо Јанков од ОО на Црвен крст во Струмица, денеска беа поделени и 50 пакети со храна, средства за лична хигиена

За граѓаните кои што ќе сакаат да наполнат вода за пиење или техничка вода тоа ќе можат да го направат на следните пунктови

Градот Струмица и неколку села останаа без вода за пиење поради дефект на главниот цевковод

Локалниот патен правец од Просениково до Сарај е во прекин, поради поплавување на мостот на реката Турија, кај Сарај

Жителите од населените места од подрачјата кои беа поплавени, треба да вршат превривање на водата пред да ја користат за пиење

Се скинала главната доводна цевка за водоснабдување на општина Струмица