И денеска градот Струмица и населените места ќе бидат без вода за пиење

Денеска од 11 часот пред Споменикот на Гоце на плоштадот во Струмица ќе се одржи свеченост

Оваа информација за Радио СтрумицаНет ја потврди претседателот на Регионалниот синдикат на СОНК во Струмица, Никола Џорлев

Поплавените Бориево, Моноспитово, Муртино денеска, преку објективот на Александар Дончев

Наставниците од ООУ „Герас Цунев“ во Просениково, членови на СОНК, кои веќе 11 дена се во штрајк, со отворено писмо до јавноста

Како што не информира Љубчо Јанков од ОО на Црвен крст во Струмица, денеска беа поделени и 50 пакети со храна, средства за лична хигиена

За граѓаните кои што ќе сакаат да наполнат вода за пиење или техничка вода тоа ќе можат да го направат на следните пунктови

Градот Струмица и неколку села останаа без вода за пиење поради дефект на главниот цевковод

Локалниот патен правец од Просениково до Сарај е во прекин, поради поплавување на мостот на реката Турија, кај Сарај

Жителите од населените места од подрачјата кои беа поплавени, треба да вршат превривање на водата пред да ја користат за пиење

Се скинала главната доводна цевка за водоснабдување на општина Струмица

Без струја ќе бидат: Вељуса, Баница, Водоча, фирма „Агроконсалтинг“ и „Вреж“ Седларици

Струмица и Василево во текот на денешниот ден ќе останат без вода за пиење, поради дефект на главниот цефковод од брана Турија

Во моментот времето е сончево со мала до умерена облачност и слаб до умерен ветер од променлив правец

Се детектираат критичните места каде што се поплавени земјоделските површини и опасноста од поплавување на некои населени места

На јавниот протест ќе бидат образложени нивните барања и незадоволства кои ги имале во сите нивни дејности