Во трите средни општински училишта во Струмица во августовскиот уписен рок има околу 320 слободни места

После долги години, рефлекторите на стадионот на ФК „Беласица“, „Младост“ во Струмица, од вечерва повторно ставени во функција

Во Струмица во изминатите 24 часа наврнало најмногу дожд, 24 литри на метар квадратен

Од 23 до 27 август Струмица по четврти пат домаќин на меѓународниот летен музички камп за млади музичари

Во југоисточните делови се очекува поизразена нестабилност со обилен пороен дожд

На работилницата, членовите на „Порака“ и младите од Црвениот крст изработуваа заеднички цртежи, колажи, бојадисуваа глинени фигури

Нов асфалтен слој ќе биде поставен на улицата „Моша Пијаде“ во Струмица

Ученици од основните училишта на летен камп за промовирање на детските права и интеркултурната комуникација

За таа цел, соопшти Министерството за здравство, потребно е лицата кои чуваат пчели навремено да ги преземат потребните мерки за нивна заштита

Традиционално, веќе шеста година во селото Секирник, општина Босилово, ќе се одржи манифестацијата „Русалии – фолклор Секирник 2015“

Ракометниот клуб од Струмица, вицешампионот на Македонија, „Струмица Зомимак-М“, од денеска и официјално е со ново име, „Макс Струмица“

„Балкан без граници 2015“, на тромеѓето со Македонија, Бугарија, Грција, на врвот Тумба, кој се наоѓа на надморска височина од 1881 метар

Средното општинско училиште „Јане Сандански“ од Струмица е подготвено за новата учебна 2015/2016 година

Поради реконструкцијата, неколку улици во овој дел на градот денеска беа без вода за пиење од 6 до 18 часот

Генерално чистење на плоштадот по завршувањето на тридневните забави, каде беше „отворената журка“ од „Струмица Опен Фестивал 2015“

Градоначалникот Заев на средба со градоначалникот на Лауенбург (Елба) од Германија