Невреме со обилни врнежи од дожд, проследено со силен ветер и грмотевици го зафати градот Струмица и регионот

Во Струмичкиот регион врнежите ќе бидат пообилни и ќе има појава на локална нестабилност со пороен дожд

Утре од 10:00 до 14:00 часот без струја ќе останат дел од жителите на Дабиље, односно реонот кон црквата и позади неа

Возачите и на двете возила се здобиле со лесни телесни повреди. Полицијата изврши увид на лице место и ќе ги утврдува причините за сообраќајката

Целта на нашето денешно обраќање до јавноста е да ги информираме граѓаните, родителите и учениците за ВИСТИНСКИТЕ причини за штрајкот

Во рамките на овие зафати, дотраената дрвена столарија на предната страна на спортската сала беше заменета со нови ПВЦ прозорци

Училниците во Струмичките училишта и денеска се празни, а наставниците и професорите седат во канцелариите

На 6-от Меѓународен карневал „Старчевата“ во Разлог, Бугарија, и карневалски маски од минатогодишниот „Струмички карневал“

Михаило Шејкероски – Шани е ново име во стручниот штаб на ФК „Академија Пандев“ во Струмица

Прославата нема да биде само роденденска, туку и промотивна, на првиот аудио албум со 12-те македонски новосоздадени и народни песни

Тротоарот е широк два метра, а вкупната површина на која се поставуваат новите бехатон плочки изнесува 570 м²

Денеска се навршуваат 72 години од убиството на првоборецот Герас Цунев

Денеска се чистеше каналот што ги поврзува населените места Едрениково и Градошорци

Утре без струја улиците: „Ѓорги Василев“, „Ката Поцкова“, „Климент Охридски“ и „Генерал Боро Поцков“

Директорите на основните и средните училиште во општина Струмица, од Агенцијата за вработување во Струмица побарале „листинг на кадри“

Општина Струмица ги обезбеди сите услови за непречено одвивање на наставата