Се детектираат критичните места каде што се поплавени земјоделските површини и опасноста од поплавување на некои населени места

На јавниот протест ќе бидат образложени нивните барања и незадоволства кои ги имале во сите нивни дејности

Излевањето на речните корита и врнежите во изминатите денови, стадионот на ФК „Хоризонт“ во Турново го претворија во езеро

Не постои речното корито кај Владевци. Реката Струмица од 20 метри се прошири на 600 метри

Моноспитово и Бориево под вода. Повеќето куќи во овие населени места се под вода од излевањето на реката Струмица...

Ќе се почне со испуштање поголема количина вода од Турија. Согласно пресметките, некаде за 24 часа ќе почне со прелив

Апелирам до жителите во поплавените места да се вклучат во помошта на Армијата да не дозволиме поголеми штети

Според соопштението од општината, се очекува водата од речното корито да го прелива мостот

Општина Струмица продолжува интензивно да ги спроведува активностите од проектот „Наследство“, финансиран од ЕУ

Делев со пратениците Пишев и Тренов, доцна вечерва биле и во посета на критичните места кај струмичките села Муртино и Просениково

Да му помогнеме на Богдан, преку донација на парични средства на жиро сметка: 200001770643812

Во Брана „Турија“ и Брана „Водача“ зголемено е нивото на водата и се отворени вентилите за испуштање на вода

И од понеделник нема настава за учениците во Струмичките основни и средни училишта

Најкритично е во населените места Муртино и Сачево. Таму веќе под вода се дел од пластениците и обработливото земјоделско земјиште

Од Центарот за управување со кризи во Струмица информираат дека патниот правец Муртино - Банско е непреоден