Денеска во периодот од 07:00 до 19:00 часот во Струмица наврнале 13 литри на м² воден талог

На 20-тина семејства од Моноспитово им беа доставени пакети со храна, средства за лична хигиена и ќебиња

Дефектот беше на мостот помеѓу селата Банско и Моноспитово, каде што имаше пукнато цевка

Расчистувањето на каналите и санирањето на дефектите, настанати од обилните врнежи

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ и во Струмица со хуманитарна акција, преку која ќе им помогнат на жителите од поплавените региони

Центарот на заедницата на општина Струмица одржа јавна дебата за волонтерство

Претставници од Струмица и Кукуш (Грција) на обука за туристички водичи во хотел „Сириус“

Утре нови врнежи!

Февруари 05, 2015

Утре нашето подрачје ќе потпадне под влијание на нов влажен бран, кој ќе услови облачно време со врнежи од дожд, а на планините од снег

Се препорачува во текот на претстојните неколку дена будно да се следи состојбата во најкритичните сливови

Нивото на браната Турија е критична, но со постепено испуштање на водата ќе се нормализира

Поголем дел од градот уште синоќа доби вода, а без неа се уште населените места Просениково, Дабиле и Добрејци

Денеска се работи во Василево, на санација на улицата што од селската црква води кон фудбалското иралиште „Цар Самоул“

Градинката „Детска радост“ во Струмица од денеска има ново возило за превоз на храна

Денеска пред Споменикот на Гоце Делчев на плоштадот во Струмица се одржа свеченост...

Се очекува некаде после 20 часот градот и населените места да добијат вода за пиење

Багерот на Општина Босилово, кој се користеше за ископ и санирање на каналите заглави во коритото на реката