На ден 12.03.2015. (четврток), од 08:30 до 14:30 часот без електрична енергија ќе останат жителите од улиците во градот Струмица

Она што е најнова радост за Трајче е повикот од Тони Цетински да му биде гостин на двата концерти кои ќе се одржат на 12 и 13 март

Во општинскиот сервис „Систем 48“ во текот на месец февруари, биле доставени вкупно 145 пријави

Иако невообичаено седница да се одржува во недела, сепак станува збор за редовна седница,

ЈПКД „Комуналец“ почна со активностите за пролетно хортикултурно уредување на градот Струмица

Ботаничка градина на површина од три хектари е изградена во Струмица на која има повеќе од 200 шумски вида

Поради отстранување на дефект ќе биде прекинато водоснабдувањето на улиците „Неретва“ и „Кирил и Методиј“

Прекинот е поради реализација на инвестициони зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија

Претставници на општинската администрација се обучуваа за антидискриминација и социјална правда

Поранешни ракометари на Струмица синоќа се собраа на официјален прв тренинг во спортската сала на СОУ „Димитар Влахов“

Струмичнецот М.Б. се решил да го пријави случајот во полицијата откако М.Б. почнал да се сомнева дека браќата А.С. (26) и М.С. (22)

Томче, најмладиот член на семејството при прошетка во Рамстор, посакал да купат еден Инстант лоз

Денеска (понеделник, 9 март), од 08:30 до 12:00 часот без снабдување со електрична енергија ќе останат...

По дебаклот што го доживееја од МЗТ Скопје во Струмица со 107:45, КК Струмица и синоќа на гости во Штип доби уште еден пораз

Македонскиот фудбалски интернационалец Горан Попов, се враќа во ФК „Беласица“, но како дел од менаџментот на клубот

Одбојкарите на „Сушево“ го надиграа шампионот со 3:0 во сетови, (25:23, 25:17, 25:22)