Градоначалникот Заев: Добредојдовте на еден од најдобрите 20 карневали во светот

Детски карневал кој треба да започне во 11:00 часот, наместо на плоштадот „Гоце Делчев“ во Струмица ќе се одржи во подземната гаража под плоштадот

Денеска е големиот христијански празник Велики поклади или Прочка, празник на проштевањето и очистувањето од гревовите

Дописникот на Канал 5 телевизија од Струмичкиот регион, Сузана Мицева, преку Фејсбук објави дека го прекинува својот ангажман во телевизијата

ФОТОГАЛЕРИЈА од Струмичкиот Маскенбал 2015 во хотел „Сириус“

Брачниот пар Гоце и Васка Терзиеви од Струмица се избрани за принц и принцеза на вечерашниот Маскенбал што се одржа во хотелот „Сириус“

Денешниот ден е во знакот на последните подготовки за вечерашното свечено отворање со традиционалниот Маскенбал

На средбата се разговараше за досегашната соработка, но и се разгледуваа сите можности за продлабочување на истата во повеќе области

Почна поставувањето на вештачката трева на помошното игралиште до стадионот „Младост“

„Концерт под маски“, посветен за струмичката публика, во пресрет на големиот Струмички карневал

Светски познатиот трубач од Струмица, Џамбо Агушев, е прогласен за најпопуларен трубач и прва труба во Македонија

Денеска (петок, 20 февруари), во периодот од 11:00 до 12:00 часот, селото Старо Балдовци ќе остане без снабдување со електрична енергија

Студијата е подготвена во рамките на проектот „Подготовка на проектни студии (FS, CBA, EIA)

Во библиотеката „Благој Јанков Мучето“, денеска беа прогласени најдобрите литературни творби по распишаниот конкурс на тема „Струмички карневал“

На концертот ќе учествуваа околу 120 ученици со свои изведби во свирење, пеење, играње и сите под маска со своја кореографија

По оваа, друг полициски службеник од службениот пиштол испукал предупредувачки истрел во воздух, заради заплашување