ЈПКД „Комуналец“ од Струмица, од вчера почна со чистење на дел од одводните канали во населеното место Добрејци

Учениците и вработените во општинското основно училиште „Герас Цунев“ од Просениково, денеска го одбележаа патрониот празник

Одбојкарите на бранителот на двојната круна Струмица не знаат за пораз во годинашниот шампионат на Македонија

Собраните средства од продажбата ќе бидат наменети за лекувањето на Мартина и Стефанија од Струмица

Работилницата беше надополнета и со интерактивни вежби и презентација на кратки едукативни филмови

Од 200 карикатури од 30 земји и 400 афоризми од шест земји, Валентин Георгиев и Веселин Зидаров од Бугарија се најсупешни

Најмалите, и годинава се маскира во голем број, со најразлични маски, секој според својата замисла, идеја и желба како сака да изгледа

Струмица потврди дека го има еден од најдобрите карневали во светот

Градоначалникот на општина Василево, Ване Стојанов, денеска на прес конференција даде отчет за 2014-та година

Вечерва околу 22:15 часот на раскрсницата кај силосите на „Жито Струмица“ се случи сообраќајна незгода во која автомобил удрил во велосипедист

Карневалскиот одбор и струмичани, не ја напуштаат својата традиција, ќе продолжат да го негуваат Тримерскиот обичај

За време на одржување на главната карневалска вечер на „Струмичкиот карневал“ не се регистрирани нарушувања на јавниот ред и мир

Маската „Божествена комедија“ на Здружението „Ѕвезден град“ го освои првото место на „Струмичкиот карневал 2015“

Центарот на заедницата на општина Струмица организира предавање за ученици од основните и средните училишта на тема „Заштити се онлајн“

ВИДЕО: Трајче Ѓоргиев - откритие на годината на „Златна Бубамара“

Преку заедничка акција на сите заинтересирани граѓани од Општина Струмица ќе се преуредат и озеленат повеќе површини