Утре (четврток, 5 март), во периодот од 08:30 до 12:30 часот без снабдување со електрична енергија ќе останат...

Убедлива победа со дури 62-поени разлика остварија кошаркарите на МЗТ Скопје над Струмица

Наставниот кадар при Центарот за странски јазици „Step Up“ од Струмица, донираа парични средства за лекување на 4-годишната Стефанија Петрова

Во селото Седларци, општина Василево, денеска се асфалтираше повеќенаменското игралиште

Кратко траеше одисејата на американскиот интернационалец Кили Реџиналд

Реализирани работилници за следење на работата и планирањето на професионалниот развој на наставниците и стручните соработници

Со ова општина Струмица придонесува во надминувањето на бариерите и стереотипите со кои што се соочуваат лицата со хендикеп

Синоќа околу 2 часот по полноќ, екипата на Итната медицинска помош во Струмица, на свет донесе машко бебе

Во Струмица становите се намалени за 70 евра по метар квадратен, односно од 570 на 500 евра по м²

Можно е во југоисточните делови врнежите да имаат и пороен карактер со ретка појава на грмежи

„COVERLAND“ е насловот на најновиот музички проект на талентираната Александра Јанева од Струмица

Општина Струмица во изработка на Акциони планови по донесените локални стратегии за образование, социјална заштита, млади и соработка со граѓанските организации

Сестрите Ивана и Ана Мазнејкови од Струмица, беа дел од Меѓународниот натпревар за пијано во Белград, Србија

Ќе дува умерен, а во источните делови и вдолж Повардарието засилен ветер од северозападен правец

Згради „Елком“, улица „Ристо Клепов“, згради „Архигота“, улица „Мара Минанова“ и улицата „Ристо Ќурчиев“ во Струмица

550 технички производи откриени на граничниот премин Ново Село