СтрумицаНет - RSS

Семејствата на загинатите и денес не знаат што всушност се случувало тој ден
Претставници на триесеттина компании од Европа, но и од Македонија, заинтересирани да ја градат „историската“ Пречистителна станица
По тој повод, членови на семејствата на загинатите, претседателот и советници на Советот на општина Струмица, пред Спомен обележјето во…
На последниот состанок на Регионалната СЕХА лига, дадрно е зелено светло за екипата „Струмица Зомимак-М“
Најголем дел од отпадот беше од пластични шишиња и друг вид пластичен отпад, кои го фрлат граѓаните при рекреација по…
По тој повод, утре во 10:00 часот, пред Спомен обележјето во центарот на Струмица, кај „Тинекс“, Општина Струмица организира чествување
„Комуналец“ го санираше дефектот со замена на трансформатор за нормализирано водоснабдување
Станува збор за урбаните блокови 36 и 37 каде веќе се изградени повеќе колективни згради
Се предвидува најава на топлотен бран за ден 23.07.2015 година (четврток)
Согласно прeдвидените проектни активности на Општина Струмица, деновиве беа асфалтирани две улици во населените места Муртино и Банско
ЈП „Паркиралишта Струмица“ деновиве изврши замена на светилките на канделабрите со нови економични сијалици
74 години од средбата меѓу Струмичката и Радовишката младина
Погледнете го видеото од настапот на Трајче Ѓоргиев во дует со Гоца Тржан, вечерва на „Пиво Фест“
На покана на Гоца Тржан на „Пиво Фест“ доаѓа малата-голема ѕвезда од Струмица Трајче Ѓоргиев
Ленче Кукиќ во емисијата „55 минути“, во која зборува за својот живот, семејството, кариерата...
Едно од познатите имиња на фотографијата, струмичанецот Златко Ристов, познат под името „Zack Photography“, вчера со ожени во Мелбурн