Босилово

Новиот градоначалник на општина Босилово од СДСМ и Коалицијата, Зоран Зимбаков, од денеска и официјално го превзеде извршувањето на оваа…
Според конечните податоци од Општинската изборна комисија, во Советот на општина Босилово, СДСМ и Коалицијата со освоените 3.848 гласа на…
Од ЕВН Македонија - КЕЦ Струмица информираат дека поради реализација на инвестициони зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со…
Кандидатот за СДСМ, Зоран Зимбаков е новиот градоначалник на општина Босилово. Тој, според ДИК, од 100% обработени податоци, освоил 4.075…
Традиционално, веќе шеста година во селото Секирник, општина Босилово, ќе се одржи манифестацијата „Русалии – фолклор Секирник 2015“
Градоначалникот Колев, отворајќи ја манифестацијата, ги поздрави „нашинците“ од дијаспората кои во моментот се во родниот крај
Денеска (петок, 3 јули), во периодот од 08:30 до 16:00 часот ќе има прекин во водоснабдувањето
Во периодот на летниот училишен распуст, ООУ „Кирил и Методиј“ во Иловица ќе се реконструира
Општина Босилово останува и понатаму посветена, во рамките на своите можности, на обезбедување и донирање помош
Деновиве екипи за ЈПКД „Огражден“ од Босилово работат на изградба на водоводна линија кон Индустриската зона „Робово“
Вкупната должина на ископот на атмосферскиот канал изнесува околу 100 метри
Деновиве во работна посета на општина Босилово беше делегација од компанијата „Brabant Watter“ од Холандија
Градоначалникот на општина Босилово, Љупчо Колев, по повод големиот христијански празник Велигден, упатува честитка до граѓаните на општина Босилово
Градоначалникот Љупчо Колев на компании и јавни институции им додели Благодарници за успешната соработка
Инаку Рудникот за бакар и злато кај Иловица и Штука, со работа треба да започне во 2017-та година и ќе…
Босилово, Турново, Робово, Еднокуќево, Секирник, Радово и Бориево, во четврток и петок (19 и 20 март), ќе имат прекин во…