×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/1313

Синоќа во Едрениково „Ѓурѓовденски средби“

06 Мај 2015

Синоќа, во населеното место Едрениково, во организација на општина Василево, по прв пат се одржаа Ѓурѓовденски средби

Синоќа, во населеното место Едрениково, во организација на општина Василево, по прв пат се одржаа Ѓурѓовденски средби – манифестација на заедничко дружење, која како што вели градоначалникот Ване Стојанов, „во предвечерјето на големиот Христијански празник Ѓурѓовден, на едно место, во Црковниот двор ги собра верниците, браќата, пријателите, блиските и им овозможи неколкучасовно заедничко дружење“.


Пред присутните со своја програма се претставија дечињата – ученици во училиштето во Едрениково и играорците од КУД „Илинден“ од Радичево, кои верни на традицијата и македонскиот фолклор ја збогатија вечерта со сплет од македонски народни ора.

Галерија

{gallery}1313{/gallery}