×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/1307

Општина Василево гради потпорен ѕид во Требичино

05 Мај 2015

Со ѕидот се заштитува дел од асфалтниот пат кој води низ селото и истовремено се зголемува безбeдноста

Деновиве, општина Василево гради потпорен ѕид во населеното место Требичино. Со ѕидот се заштитува дел од асфалтниот пат кој води низ селото и истовремено се зголемува безбeдноста на корисниците на овој пат.


Според градоначалникот на општина Василево, Ване Стојанов, поради специфичноста на теренот, местоположбата во тој дел од патот како и влијанието на временските услови, дошло до напукување на асфалтот и попуштање на подлогата под него поради што ваквата интервенција е неопходна не само поради санација на патот, туку пред се заради безбедноста на оние кои го користат.


Населеното место Требичино е едно од 18-те населени места кои и припаѓаат на општина Василево со помалку од десет постојани жители. Но негови постојани посетители, посебно во потоплите месеци се жителите кои одовде одамна се иселиле и нивните семејства кои најчесто овде доаѓаат за време на празници и викенди, каде може непречено да уживаат во природните убавини на оваа планинско село.


Средствата за оваа активност во висина од околу 110.000 денари се обезбедени од буџетот на општина Василево.

Галерија

{gallery}1307{/gallery}