Не постои речното корито кај Владевци. Реката Струмица од 20 метри се прошири на 600 метри
Делев со пратениците Пишев и Тренов, доцна вечерва биле и во посета на критичните места кај струмичките села Муртино и…
Од ЕВН Македонија - КЕЦ Струмица информираат дека утре (четврток, 29 јануари), во периодот од 08:30 до 11:30 часот
Претседателот на Советот на општина Василево, Илчо Колев, ненадејно почина синоќа на 52-годишна возраст
Денеска се чистеше каналот што ги поврзува населените места Едрениково и Градошорци
Коњите ќе се натпреваруваат во влечење на дрвен трупец со тежина од околу 800 килограми, во времетраење од 5 минути
Нема да има штрајк во училиштата во општина Василево и наставата ќе продолжи да се одвива според планираното
Општина Василево ќе се вклучи во одбележувањето на Богојавление – Водици
Градоначалникот Ване Стојанов ги додели признанијата на најдобрите, кои со своите успеси оставија белег и ја афирмираа општина Василево
Екипата на „Амор Гарден“ од Струмица е победник на Новогодишно-Божиќниот турнир во мал фудбал „Василево 2014/2015“
Општина Василево во однос на состојбата со наплатата на данокот на имот го заврши успешно
Жителите на селото Нова Маала, општина Василево, утре (петок, 9 јануари), во периодот од 09:00 до 10:30 часот ќе останат…
Градоначалникот Ване Стојанов, на своите сограѓани им го честита големиот Христијански празник Рождество Христово – Божиќ
Во пресрет на доаѓањето на Новата 2015-та година, градоначалникот на општина Василево, Ване Стојанов со свое новогодишно обраќање
Воениот комплекс во Владевци е предаден на локалната самоуправа како дел од проектот „Старите касарни за нов развој“
Министерството за транспорт и врски нуди на продажба градежна парцела кај селото Владевци, општина Василево
Мостот се гради со средства од Агенција за финансиска поддршка во земјоделието и руралниот развој и општината
Општина Василево денеска ја одбележа 18-годишнината од основањето
Инвестицијата за изградба на игралиштето ќе чини 2,5 милиони денари, а парите се обезбедени од буџетот на општина Василево
Повеќенаменското игралиште се простира на површина од 1.340 м², изградено со сите стандарди, а инвестицијата е 7 милиони денари
Страница 4 од 5