Со сечење лента пуштено во употреба новоизграденото повеќенаменско спортско игралиште во селото Седларци
Финалните натпревари ќе се одиграат во понеделник, со почеток во 20:00 часот
Тие го посетија населеното место Висока Маала, каде поразговараа со жителите и директно од нив се информираа за нивните проблеми
Учениците од Василево го одбележаа Светскиот ден на детската книжевност
Целокупната активност опфаќаше и регулација на речното корито во должина од триесеттина метри
Возбудени, насмеани, помалку уплашени и по некое расплакано детенце, заедно со своите родители, утрово ги исполнија просториите на градинката
Патот што води кон манастирот во селото Дукатино, во должина од 500 метри, денеска Општина Василево го асфалтира
Општина Василево преку ЈПКД „Турија“ на домаќинства им овозможува приклучокот од 18.000 денари да го платат со договор на рати
Техничката вода од 6,5 денари по метар кубен се зголемува на 9 денари, а водата за пиење од 35 денари…
Првата Детска градинка во Василево, која официјално стартува со работа од 1 април, бесплатно ќе згрижува деца без родители и…
Информација за родителите на деца до 6-годишна возраст, кои сакаат да им бидат згрижени децата во оваа градинка, уписот е…
Парк на влезот во Василево и парк со Амфитеатар во Градашорци ќе гради општина Василево
Во селото Седларци, општина Василево, денеска се асфалтираше повеќенаменското игралиште
Дајанчо Ефтимов од редовите на ВМРО-ДПМНЕ е нов претседател на Советот на општина Василево
Градоначалникот на општина Василево, Ване Стојанов, денеска на прес конференција даде отчет за 2014-та година
Се бараше решение за постојниот далековод, кој се протега долж оваа индустриска зона
Во одлуките е прецизиран и износот со кој општината ќе учествува во вкупниот Буџет, неопхподен за реализација на двата парка
Кризниот штаб од Струмичкиот регион со заменик министерот за економија Кристијан Делев
Нивото на браната Турија е критична, но со постепено испуштање на водата ќе се нормализира
Денеска се работи во Василево, на санација на улицата што од селската црква води кон фудбалското иралиште „Цар Самоул“
Страница 3 од 5