Минатогодишниот победник, екипата на кафе барот „Селект“ од Струмица е победник и на годинашниот турнир во „улична кошарка“
Двојното тениско игралиште во село Ангелци е комплетно завршено и подготвено за официјално пуштање во употреба
Станува збор за турнир кој ќе се одржува на кошаркарското игралиште во оваа населено место, осветлено за рекреација и во…
68 милиони денари финансиски средства ќе бидат потрошени во општина Василево до крајот на годината, за реализација на значајни проекти
Швајцарската Агенција за развој и соработка, на општина Василево ќе и одобри средства во износ од 825.000 денари
Површината од околу 1400 м² ќе биде комплетно уредена, озеленета, испресечена со бехатонски патеки, ќе бидат засадени повеќе дрвца и…
Градоначалникот на општина Василево, Ване Стојанов, по повод Рамазан Бајрам, на верниците од исламска вероисповед им го честита празникот
Општина Василево ги информира граѓаните дека на 18-ти јули (сабота), во утринските часови од 05:00 до 08:00 часот
Од ЕВН Македонија - КЕЦ Струмица информираат дека утре (четврток, 2 јули), од 09:30 до 11:00 часот
На состанокот, акцент беше ставен на превентивното заедничко делување на сите надлежни институции, за заштита од можни пожари
Градоначалникот на општина Василево, Ване Стојанов, денеска преку прес конференција информираше за активностите на општината
Парцелата е со површина од 16.603 м2 и се наоѓа во м.в Гладно поле, КО Градошорци
Денеска во Василево се одржа традиционалната крводарителска акција на вработените во локалната самоуправа на општина Василево
Денеска (среда, 10 јуни), од 09:00 до 15:00 часот ќе има прекин на електричната енергија во селото Владевци
Постојната електродистрибутивна линија, која минува низ новата индустриската зона кај Градошорци, ќе биде дислоцирана
Повод беше постигнатите резултати и наградите на неодамна завршените Државни спортски игри за основни училишта, односно државната Олимпијада
По долгото пешачење, за учесниците, во Црквата „Свети Илија“ беше организиран заеднички ручек и дружење
Како што рече претседателот на Советот, Дејанчо Ефтимов, од 18 точки по дневниот ред, дури 15 точки се за инфраструктурни…
Во спортската сала на ООУ „Гоце Делчев“ во Василево, 40-тина основци, момчиња и девојчиња, играа фудбал
Патеката на движење е од брана Турија до селото Нивичино, во должина од 10,5 километри
Страница 1 од 5