Боро Стојчев е новиот градоначалник на општина Ново Село

15 Октомври 2017

Боро Стојчев од СДСМ е новиот градоначалник на општина Ново Село, кој според ДИК, од 95% обработени податоци, освоил 2.833 гласови наспроти својот противкандидат, актуелен градоначалник, Блажо Велков од ВМРО-ДПМНЕ, кој освоил 2.392 гласови, додека третиот кандидат, Драган Трајков освоил 135 гласови.