ВИДЕО: Како струмичани се разбираат со странец

07 Април 2017

Човек кој умее да го зборува албанскиот јазик направи експеримент во Струмица, каде што во ГТЦ „Глобал“ и големиот парк се обиде да зборува со случајни минувачи и пазарџија на албански јазик. Погледнете како струмичани реагираа на „странецот“.