ФОТО: Одбележување на Тримерскиот обичај во Струмица

01 Март 2017

Карневалските свечености завршуваат денеска, со одбележување на тримерските обичаи во врска со армасаните (свршените девојки), кои се одржуваат единствено во Струмица...

Малото вкусно одбележување се одржа во Центарот за култура во соработка со „Распеани Струмичани“ и ресторан „Чамовски“, кој ја подготви богата посна трпеза...

ФОТОГАЛЕРИЈА