Вечерва „Струмички карневал 2017“, еве го редоследот на карневалските групи

25 Февруари 2017

Вечерва од 18:30 часот од пред главната пошта во Струмица, стартува карневалското дефиле од годинашниот „Струмички карневал“. Покрај струмичани, на годинашниот карневал ќе учествуваат и карневалски групи од неколку градови во Македонија, како и од Аруба, Холандија, Русија, Србија, Црна Гора, Албанија, Бугарија...

Еве го редоследот на настапите на карневалџиите од Струмица, Македонија и Европа...

1. Газели, Радовиш - „Ретроспектива“

2. Корча, Албанија...

3. Мулен руж (Анита) - „Капка светлина на љубовта“

4. СОУ „Никола Карев“, Струмица - „Антозои“

5. Карневалска група од Москва, Русија

6. Мажуретките од Бела Црква, Србија

7. ООУ „Сандо Масев“ Струмица - „Индијанци“

8. Кукерска група, Крупник, Бугарија - „Бабугерска маска“

9. Струмички викинзи - „Игра на тронови“

10. Машкарада, Тиват, Црна Гора - „Теута и војниците“

11. Вештер, Струмица - „Стариот вештер“

12. Разлог, Бугарија - „Приказни на мачките“

13. Клеопатра, Струмица - „Сакам да сум невеста“

14. Аруба –Холандски Сока љубители Холандија - „Домородни индијанци од Карибите“

15. Д'бест форевар, Струмица - „Во светот на магијата“

16. Фештаџуни, Будва, Црна Гора - „Дворски шут“

17. Здружение Струма, Струмица - „Визија“

18. Карневал Лесковац, Србија - „Africa Mossa, Africa nina“ (Нинџа)

19. Раковaчки луди, Раковица, Србија - „Весели кловнови“

20. Мулен руж (Николов) - „Мери ми, омажи се за мене“

21. Шабачка гимназија, Шабац, Србија - „Кабаре од соништата“

22. ООУ „Гоце Делчев“, Василево - „Деца на сонцето“

23. Банатски граничари, Бела Црква, Србија - „Банатски граничари“

24. Ефтимови, Струмица - „Талкајќи низ животот“

25. Фештаџуни, Будва, Црна Гора - „Вилите Нимфи“

26. ООУ „Никола Карев”, Пробиштип - „Вљубени и среќни“

27. Пријателите од Панчево, Србија - „Мускетари“

28. Пластичар, Струмица - „Маска од шишиња“

29. МНС Мои Ангели, Врњачка Бања, Србија - „Тигри“

30. СОУ „Јане Сандански“ Струмица - „Танц на животот“

31. Центар-Етно извор, Петрич, Бугарија - „Русалиски танци“

32. Звегор, Делчево - „Звегорска Сурова“

33. Кралски карневал, Бања Ковиљача, Србија - „Банама мама“

34. Кумановска карневалска група

35. СОУУД „Димитар Влахов“, Струмица - „Дождовна игра“

36. Софи, Шабац, Србија - „Dark queen“

37. СОЗШУ „Ѓорче Петров“ Кавадарци - „Св. Трифун во библиската легенда и во народната традиција“

38. Перник, Бугарија - „Сурварска група Љулин“