Кои се 20-те нови пратеници од „четворката“

12 Декември 2016

Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ во Изборната единица 4 освои 10 пратенички мандати во Собранието на Република Македонија, исто толку и Коалицијата предводена од СДСМ. Еве ги новите пратеници од овој регион:

 

1. Никола Груевски - ВМРО-ДПМНЕ

2. Зоран Заев - СДСМ

3. Ванковер Манчев - ВМРО-ДПМНЕ

4. Хари Локвенец - СДСМ

5. Ане Лешкоска - ВМРО-ДПМНЕ

6. Катерина Кузмановска - СДСМ

7. Панчо Минов - ВМРО-ДПМНЕ

8. Горан Мисовски - СДСМ

9. Весна Пемова - ВМРО-ДПМНЕ

10. Коста Јаневски - СДСМ

11. Васил Пишев - ВМРО-ДПМНЕ

12. Кети Смилеска - СДСМ

13. Нада Ципушева - ВМРО-ДПМНЕ

14. Бетание Китев - СДСМ

15. Димитар Стеванџија - ВМРО-ДПМНЕ

16. Сашко Поцков - СДСМ

17. Драган Цуклев - ВМРО-ДПМНЕ

18. Милева Ѓоргиева - СДСМ

19. Павлинче Стојнова - ВМРО-ДПМНЕ

20. Мери Лазарова - СДСМ

 

Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ во Четвртата Изборна единица освоила 101.617 гласови или 47,96%, додека СДСМ и Коалицијата освоиле 94.780 гласови или 44,73% од вкупниот број на излезени граѓани.