Наодите од истражувањето што го спроведуваше „НОВУС“ ги презентираше претседателот на здружението, м-р Ѓорги Тасев
На овој натпревар, се претставија млади пијанисти од Франција, Германија, Украина, Мароко, САД, Јапонија, Русија, Полска, Јужна Кореја, Македонија
По вчерашната прес-изјава на група граѓани од населените места Водоча и Вељуса, директорот на ЈПКД „Комуналец“ со одговор до нив
Граѓаните да не создаваат диви депонии, туку отпадот да го пријавуваат и истиот ќе биде подигнат од лице место
Директорот на ЈПКД „Комуналец“ Струмица, Зоран Ѓоргиев, преку прес конференција им одговори на групата граѓани од Дабиље за „ветената канализација“
Јосип Василев, вели дека со години ја ветува Заев оваа канализација, но ништо од ветеното, а решавањето на овој проблем…
Денеска е Св. апостоли Петар и Павле – Петровден
Група граѓани од населените места Водоча и Вељуса реагираат до општината за создавањето и нечистење на дивите депонии
Три часа дабатираа советниците, а повеќе од два часа само за тримесечниот извештај на ЈПКД „Комуналец“
Покрај редовното одржување на чистота, ваквите акции кои се одржуваат секоја година
На годишнината од големата хеликоптерска несреќа кај Струмица, денеска на местото на падот на хеликоптерот МИ17, членови на семејствата на…
Се повикуваат граѓаните активно да учествуваат во оваа активност преку пријавување на кучињата скитници во „Систем 48“
И по една година од трагичниот настан, сеуште нема информации за причините на падот на хеликоптерот
Од ЕВН Македонија - КЕЦ Струмица информираат дека утре (петок, 10 јули), во периодот од 09:00 до 14:30 часот
Општина Струмица во законскиот рок ја заврши проценката, се чека обесштетувањето од Владата
Со писмена реакција од Општина Струмица на денешната „прес конференција“ на група граѓани
Според нив, со секој изминат ден се влошува и онака лошата состојба во која се наоѓале инфраструктурните објекти во општината
Околу 3000 струмичани од муслиманска вероисповед, синоќа на плоштадот во Струмица вечераа по зајдисонце, по повод Рамазанските пости
Започна и реконструкцијата на некогашните соблекувални на стадионот „Младост“ во Струмица
Плоштадот „Гоце Делчев“ во Струмица, денеска наликува на голем летен ресторан, каде се поставени околу 500 маси со 3000 столчиња
Страница 150 од 192