Стотина деца денеска во Спортската сала во Ново Село, преку традиционални спортски игри се дружеа и рекреираа
Во родното место на големиот македонски писател, Видое Подгорец, во селото Колешино, се одржа манифестацијата „Средба под јаворите“
Мокрино е живописно струмичко село под падините на Беласица каде се одржа четвртата Манифестација „Етно Ден на младите фармери“
Настанот ќе изобилува со богата програма каде што се презентира обичаите, песни, ора , носии и традиционални јадења
Печени и варени Смоларски костени, топла ракија, вино и чај, македонски народни песни и ора во живо на „Костенијадата“ над…
Донација од „ЖИКОЛ“ за децата во ПОУ „Св. Климент Охридски“ Ново Село
Ристе Пандев ќе добива месечна сума од 666 долари, почнувајќи од овој септември
Вчера во селото Ново Коњарево, при рушење на стара куќа пронајден е стар неексплодиран артилериски проектил
Дрвото, при паѓањето го оштетило „паното“, со кое се означува прославата на 1000 години од Битката на Беласица
Денеска им беше оддадена почит на загинатите и ослепените војници на македонскиот Цар Самуил
На 29 јули, во месноста Пирго, кај селото Мокриево, ќе се одбележи 1000-годишнината од големата Беласичка битка
Страница 2 од 2