Печени и варени Смоларски костени, топла ракија, вино и чај, македонски народни песни и ора во живо на „Костенијадата“ над…
Од ЕВН Македонија - КЕЦ Струмица информираат дека утре (сабота, 29 август), во периодот од 09:00 до 15:00 часот ќе…
Денеска во посета на општина Ново Село беше министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов
За пратеникот Васил Пишев и неговото семејство, денеска е голем ден
Денеска во пресрет на празникот Ѓурѓовден, над Ново Село се одржаа традиционалните „Ѓурѓовденски средби 2015“
Ехо апаратот од денеска е поставен во Гинеколошката амбуланта, а прегледи ќе се вршат секој четврток
Членови на ЛЕО клубот од Струмица, денеска уште еднаш ја покажаа својата одговорност кон општеството
Градоначалникот на општина Ново Село, Блажо Велков, по повод големиот христијански празник Велигден, упатува честитка до граѓаните на општина Ново…
На презентацијата, која беше и како работен состанок, беше претставен и тимот кој работи на СОВЖССА
550 технички производи откриени на граничниот премин Ново Село
Утре, (среда, 18 февруари), во периодот 09:00 до 15:00 часот без снабдување со електрична енергија ќе останат населените места
Станува збор за семејство во кое живеат две деца со посебни потреби, во една трошна куќа, ѕидана со кал и…
Коњарево, Самоилово, Барбарево, Смолари, Бајково, Стиник и Дражево, како и кратко исклучување на цело Ново Село
Во духот на македонската традиција се делеше лебче со паричка, а најсреќен беше Ѓорѓе Божинов, сопственик на „Градба-МиА“.
Странчинарските игри, според традицијата влечат корени уште од паганството, а во изменет облик се одржуваат до ден денешен
Освен од Струмичкиот регион, се очекува денеска маскирани луѓе и од Прилеп, Ратово, Петрич...
На концертот се претставија речиси сите членови, кои пред присутните презентираа повеќе кореографии од македонското фолклорно творештво
Во тек е асфалтирање на улица во населеното место Зубово, во должина од 165 метри и ширина 4 метри
Во оваа населено место ќе се асфалтира уште една улица во должина од 190 метри
Јован се натпреваруваше во категоријата ученици родени до 2005-та година
Страница 1 од 2