Лидерство во AVON, можност за сопствен бизнис

11 Септември 2016

Елена Зетова, Регионалниот менаџер за продажба за Струмица, ќе го сподели своето работно искуство од долгогодишното работење

Во AVON ние создаваме многу повеќе од козметика, создаваме палета полна со убави можности за дамите. Со нас можете да добиете перспектива за повисоки примања, која совршено ќе ги задоволи Вашите потреби и Вашите амбиции.

 

Една од тие можности е и Лидерството преку кое ја имате шансата за сопствен бизнис во кој сами ќе ги дефинирате сопствените правила и цели и ќе бидете горди од личната независност и постигнувања.

 

Слободното време и страста за просперитет ќе бидат единствената почетна инвестиција која ќе ти биде потребна. Ние ќе бидеме покрај Вас во предизвикот да ги искачите и највисоките планини. А спектакуларните попусти, подароците и патувања се само дел од привилегиите кој секој што е дел од AVON може да ги добива.

 

Елена Зетова, Регионалниот менаџер за продажба за Струмица, ќе го сподели своето работно искуство од долгогодишното работење и градење на успешени лидери во сопствениот тим.

 

- Кoи вештини треба да ги поседува една личност за да може да започне во како Лидер во AVON?

 

За да започнат бизнис кај нас доволно е за почеток да имаат само желба и амбиција за да направат нешто повеќе во животот. Сите лидерски вештини се учат и стекнуваат постепено преку обуките кои ние ги обезбедуваме за нивниот понатамошен развој.

 

- Кои се позициите кои ги нуди AVON преку својот Лидерски бизнис модел?

 

Првата позиција која ја нудиме е AVON претставник, можност за „он лине“ порачување на производи, соодветна заштеда од истите и подароци во вид на производи. Додека Бизнис моделот кои нуди континуирана заработка, развој и кариера ги опфака двете позициите на Координатор и Менаџер.

 

- Што значи да се биде Координатор?

 

Позицијата Координатор, најчесто ја избираат дамите кои во AVON гледаат како на свое хоби, кои од една страна ги носи поблиску до производи за убавина, а од друга си обезбедуваат континуиран приход. Бенифициите кои ги имаат истите се многубрjони. Пред се, се дел од светска компанија, добиваат бесплатни обуки за развој на продажни вештини, бесплатни материјали за работа, имаат канцеларија на располагање, конференции, 17 провизии и најмалку 8 Бонуси годишно.

 

Оваа е позиција која се достигнува за една работна кампања или за само 3 недели со 1 до 2 работни часа дневно. Времето за работа си го менаџираат самите координатори. Заработката која ја добиваат е во просек 3.000 денари со вложен само 1 час работа на ден. Има и такви дами на кои ова хоби со само 2 часа на ден им носи заработка по 12.000 денати за три недели.

 

- Што нудат Менаџерските позиции во AVON?

 

Втората опција во бизнис моделот е Менаџерска позиција. Ги имаме три: Јуниор Менаџер, Сениор Менаџер и Бизнис Менаџер. Секоја наредна е унапредување во однос на претходната и носи сопствена одговорност и заработка за се поголем тим.

 

Овие позиции се наменети за дами кои сакаат да изградат сопствен бизнис, кариера, да се надградуваат себеси, имаат поголеми цели во животот и се амбицираат да заработуваат повеќе.

 

Јуниор Менаџер е позиција која може да се достигне за период од 3 до 6 месеци со максимално вложено време од 3 часа дневно.

 

Самата позиција ужива повисоки привилегии од страна на компанијата меѓу кои се: сигурно присуство на квартални, годишни конференции и Гала вечери. Повисоки бонуси и можност за Вип патувања на најразлични дестинации. Овие луѓе имаат привилегија и за стекнување сертификати за менаџерски вештини кои компанијата ги финансира. Просечната заработка на 3 недели кај Јуниор Менаџер е 15.000 денари.

 

Останатите две Менаџерски позиции се Сениор и Бизнис Менаџер.

 

Секој што ја достигнал позицијата на Јуниор Менаџер се стреми кон следна титула, а тоа е Сениор Менаџер. Самата позиција наложува поголем ангажман во текот на денот од 5 до 6 часа додека заработката два до три пати поголема од предходната позиција. Ова е првата позиција која добива дополнителна привилегија за развој на напредни менаџерски вештини преку индивидуални процеси на Feedback и Coucing, а со тоа и стекнување на сетрификат за Coach.

 

И за крај останува позицијата на Бизнис Менаџер кои ја ужива целата поддршка од страна на Компанијата за развој на сопствен бизнис.

 

Истите вложуваат 8 часа на ден за развој на сопствен бизнис при што заработката им е 60.000 до 80.000 денари на три недели, а времето потребно да се достигне до истата е околу 2 години.

 

И мојата позиција на Регионален Менаџер за Продажба е достапна за талентите.

 

Сите Менаџери (Јуниор, Сениор и Бизнис), кои имаат поамбициозни резултати, влегуваат во Училиштето за таленти под дирекно менторство на нашиот Национален Меаџер за продажба, Дана Стојкова. Самата школа е составена од три модула. Менаџерите кои ги поминуваат сите три модула влегуваат во базата на потенцијални нови Регионални Менаџери за Продажба.

 

- Кој и каде има можност од поблиску да се запознае со Бизнис можностите на AVON?

 

Секој има можност да присуствува на нашите групни средби за можности кои се одржуват во Регионалната канцеларија во Струмица секој понеделник од 17 часот. Не изостануваат и можностите за индивидуални средби кои ги договараме со термини секој работен ден од 11 до 17 часот.

 

Тешко е да не се успее, но уште потешко е никогаш да не се проба, затоа не ја пропуштајте можноста сами да го режирате сопствениот живот и да ги исполнувате сопствените соништа и цели, е мојата препорака до секого.

 

Комерцијална објава