СтрумицаНет - RSS

Целта на нашето денешно обраќање до јавноста е да ги информираме граѓаните, родителите и учениците за ВИСТИНСКИТЕ причини за штрајкот
Во рамките на овие зафати, дотраената дрвена столарија на предната страна на спортската сала беше заменета со нови ПВЦ прозорци
Училниците во Струмичките училишта и денеска се празни, а наставниците и професорите седат во канцелариите
На 6-от Меѓународен карневал „Старчевата“ во Разлог, Бугарија, и карневалски маски од минатогодишниот „Струмички карневал“
Михаило Шејкероски – Шани е ново име во стручниот штаб на ФК „Академија Пандев“ во Струмица
Прославата нема да биде само роденденска, туку и промотивна, на првиот аудио албум со 12-те македонски новосоздадени и народни песни
Тротоарот е широк два метра, а вкупната површина на која се поставуваат новите бехатон плочки изнесува 570 м²
Денеска се навршуваат 72 години од убиството на првоборецот Герас Цунев
Денеска се чистеше каналот што ги поврзува населените места Едрениково и Градошорци
Утре без струја улиците: „Ѓорги Василев“, „Ката Поцкова“, „Климент Охридски“ и „Генерал Боро Поцков“
Директорите на основните и средните училиште во општина Струмица, од Агенцијата за вработување во Струмица побарале „листинг на кадри“
Општина Струмица ги обезбеди сите услови за непречено одвивање на наставата
Во сите девет основни и трите средни училиштa, наставниците и професорите останаа во канцелариите
Дел од Македонците овој ден го празнуваат како семејна слава, а именден слават Јован, Јована, Ване, Иван...
Митрополитот Струмички г. Наум изврши Голем Богојавленски водосвет на изворот крај Манастирот
Најсреќен меѓу 20-тината кандидати беше 23-годишниот Иво Јонков од Русе, Република Бугарија