СтрумицаНет - RSS

„Ќе ги стимулираме правните субјекти кои вработуваат лица со посебни потреби и лица од маргинализираните групи со делумно или целосно…
„Како човек и како професионалец, приоритет ми беше вашето здравје, како градоначалник, мој приоритет ќе биде вашиот живот во нашата…
„Како граѓани на Струмица за жал немавме можност да видиме сериозен отчет на Општина Струмица со прецизни рокови и финансиска…
Од ЕВН Македонија - КЕЦ Струмица информираат дека утре (среда, 4 октомври), во периодот од 08:40 до 11:40 часот ќе…
Од Општинската организација на СДСМ во Струмица возвратија на реакцијата на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Струмица, кои реагираа на изјавата…
Кандидатот за член на Советот на општина Струмица од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“, Томе Лазаров, најави дека новата…
Кандидатот за градоначалник на општина Струмица од СДСМ и Коалицијата „Живот во Македонија“, Коста Јаневски, најви дека локалната власта предводена…
Претседателот на Унија на млади сили во Струмица и кандидат за член на Советот на општина Струмица од ВМРО-ДПМНЕ и…
Од Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Струмица со реакција на денешното обраќање на Марјан Даскаловски за проектите на неговата партија…
Носителот на листата за советници во Советот на општина Струмица од СДСМ и Коалицијата „Живот во Македонија“, Марјан Даскаловски, денеска…
Во рамките на проектот финансиран од Детската Фондација Песталоци, учениците од ООУ „Маршал Тито“ во село Муртино, реализираа програмска активност…
Под мотото „Во нашиот свет сите сме еднакви“, од денеска во организација на Домот за деца и млади „Благој Мучето“…
Кандидатот за градоначалник на општина Струмица, Коста Јаневски, денеска одржа прес конференција кај Пречистителната станица за отпадни води во изградба,…
Кандидатот за член на Советот на општина Струмица од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“, Ели Панова, најави дека ВМРО-ДПМНЕ,…
Кандидатот за градоначалник на општина Струмица од СДСМ и Коалицијата „Живот во Македонија“, д-р Коста Јаневски, денеска имаше средба со…
Здружението на лица со Даунов синдром „Вера“, заедно со граѓанската иницијатива “Мрдни со прст“, а со поддршка на велосипедскиот клуб…