×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/676

Ископ на атмосферски канали и речни корита во општина Босилово

10 Декември 2014

Во атарите на населените места Сарај, Гечерлија и Петралинци, општина Босилово, во тек се ископи на повеќе атмосферски канали и речни корита

Во атарите на населените места Сарај, Гечерлија и Петралинци, општина Босилово, во тек се ископи на повеќе атмосферски канали и речни корита.


Активностите се спроведуваат од страна на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија.


Прочистувањето на одводната каналска мрежа ќе овозможи нормален проток на поројни атмосферски води и намалување на опасноста од излевање на водата и поплавување на околното земјоделско земјиште.

Галерија

{gallery}676{/gallery}