Нема да има штрајк во училиштата во општина Босилово и наставата ќе продолжи да се одвива според планираното
Денеска општина Босилово во соработка со ЈПКД „Огражден“, изврши насипување и порамнување на локална улица во населеното место Босилово
Граѓаните кои гравитираат и непосредно ја користат оваа улица сами со сопствен транспорт и рачен алат учествуваа во земјените работи
Решавањето на овој проблем ќе овозможи решавање на проблемот со одводот на атмосферската вода на поголемиот дел од селото
Екипа на општинското комунално претпријатие, вчера работеше во Босилово, а денеска во Бориево
Во атарите на населените места Сарај, Гечерлија и Петралинци, општина Босилово, во тек се ископи на повеќе атмосферски канали и…
Градоначалниците на Ешалан и Гумен, Швајцарија, Вернер Биум и Жан-Лук Безенкон, заедно со педесеттината членови на Швајцарскиот хор „Хармони Де…
Општина Босилово привршува со реализацијата на Програмата за изградба и одржување на локалните патишта и улици во општината. Деновиве започна…
Општина Босилово започна со активности за заштита и оградување на дворот на Центарот за алтернативен туризам и кретивен развој во…
ПКД „Огражден“ Босилово ги известува жителите од населените места: Босилово, Турново, Робово, Еднокуќево, Секирник, Радово и Бориево, дека поради технички…
Страница 2 од 2