Традиционално, веќе шеста година во селото Секирник, општина Босилово, ќе се одржи манифестацијата „Русалии – фолклор Секирник 2015“
Градоначалникот Колев, отворајќи ја манифестацијата, ги поздрави „нашинците“ од дијаспората кои во моментот се во родниот крај
Денеска (петок, 3 јули), во периодот од 08:30 до 16:00 часот ќе има прекин во водоснабдувањето
Во периодот на летниот училишен распуст, ООУ „Кирил и Методиј“ во Иловица ќе се реконструира
Општина Босилово останува и понатаму посветена, во рамките на своите можности, на обезбедување и донирање помош
Деновиве екипи за ЈПКД „Огражден“ од Босилово работат на изградба на водоводна линија кон Индустриската зона „Робово“
Вкупната должина на ископот на атмосферскиот канал изнесува околу 100 метри
Деновиве во работна посета на општина Босилово беше делегација од компанијата „Brabant Watter“ од Холандија
Градоначалникот на општина Босилово, Љупчо Колев, по повод големиот христијански празник Велигден, упатува честитка до граѓаните на општина Босилово
Градоначалникот Љупчо Колев на компании и јавни институции им додели Благодарници за успешната соработка
Инаку Рудникот за бакар и злато кај Иловица и Штука, со работа треба да започне во 2017-та година и ќе…
Босилово, Турново, Робово, Еднокуќево, Секирник, Радово и Бориево, во четврток и петок (19 и 20 март), ќе имат прекин во…
На 20-тина семејства од Моноспитово им беа доставени пакети со храна, средства за лична хигиена и ќебиња
Дефектот беше на мостот помеѓу селата Банско и Моноспитово, каде што имаше пукнато цевка
Расчистувањето на каналите и санирањето на дефектите, настанати од обилните врнежи
Багерот на Општина Босилово, кој се користеше за ископ и санирање на каналите заглави во коритото на реката
Се детектираат критичните места каде што се поплавени земјоделските површини и опасноста од поплавување на некои населени места
Излевањето на речните корита и врнежите во изминатите денови, стадионот на ФК „Хоризонт“ во Турново го претворија во езеро
Моноспитово и Бориево под вода. Повеќето куќи во овие населени места се под вода од излевањето на реката Струмица...
Според соопштението од општината, се очекува водата од речното корито да го прелива мостот
Страница 1 од 2